Chocolade fudge cake met chocolade ganache

Chocoladefudgecake met chocoladeganache is een decadent dessert dat perfect is voor chocoladeliefhebbers. Deze rijke en heerlijke cake is gemaakt met lagen vochtige chocoladecake, romige chocoladeganache en gegarneerd met cacaopoeder of chocoladeschilfers. In dit artikel gaan we in op de geschiedenis van dit geliefde dessert, hoe je het maakt en enkele tips voor het maken van de perfecte ganache.

De geschiedenis van chocoladetaart met toffees gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen toffees voor het eerst werd geïntroduceerd als een populaire lekkernij. De dichte, taaie textuur van zachte toffee werd al snel een favoriet onder zoetekauwen, en al snel werden de smaken van chocoladezachte toffee verwerkt in taarten en andere desserts.

Om een ​​chocoladetaart met chocoladeganache te maken, begin je met het voorverwarmen van de oven op 350 graden Fahrenheit. Klop in een mengkom boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, gevolgd door vanille-extract.

Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een aparte kom. Voeg geleidelijk fig cookies de droge ingrediënten toe aan het botermengsel, afgewisseld met karnemelk, en meng tot alles goed gemengd is.

Giet het beslag in twee ingevette en met bloem bestoven cakevormen van 9 inch en bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de cake is gestoken er schoon uitkomt. Laat de cakes volledig afkoelen voordat je de cake in elkaar zet.

Om de chocoladeganache te maken, verwarm je slagroom in een pan op middelhoog vuur tot het begint te sudderen. Haal van het vuur en giet de gehakte chocolade in een aparte kom. Laat het mengsel een paar minuten staan ​​en klop het dan glad en glanzend.

Om de cake in elkaar te zetten, leg je een cakevorm op een serveerschaal en smeer je er een royale laag chocoladeganache op. Leg de tweede cakelaag erop en verdeel de resterende ganache over de bovenkant en zijkanten van de cake.

Bestuif voor een decoratief tintje de bovenkant van de cake met cacaopoeder of voeg chocoladeschilfers toe. Je kunt ook verse bessen of slagroom toevoegen als garnering.

Als het gaat om het perfectioneren van de chocoladeganache, zijn er een paar tips om in gedachten te houden: Zorg er allereerst voor dat u hoogwaardige chocolade gebruikt voor de beste smaak en textuur. Zorg er ten tweede voor dat de slagroom heet is maar niet kookt als je hem over de chocolade giet. Klop ten slotte de ganache tot hij glad en glanzend is, maar pas op dat u hem niet te lang mengt, want dan kan de ganache korrelig worden.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *