Babybevalling en natuurlijke bevalling thuis

In de moderne samenleving van vandaag zou je denken dat maar heel weinig mensen ervoor zouden kiezen om hun baby’s thuis te krijgen. De realiteit is dat steeds meer vrouwen neigen naar thuisbevalling. Thuis bevallen biedt de moeder de kans op een natuurlijke geboorte in een veilige en vertrouwde omgeving en geeft de baby een veilig en zacht welkom in de wereld.

Thuisbevalling is een uitstekende keuze lichaam voorbereiden op bevalling met een laag risico en hun baby’s. Studies hebben aangetoond dat het volkomen veilig is en veel minder traumatisch dan een ziekenhuisbevalling.

Als je een natuurlijke, vaginale bevalling wilt, dan is een thuisbevalling zeker iets om te overwegen. Als u thuis bent, is de kans veel kleiner dat u een inleiding of keizersnede moet ondergaan. Eeuwenlang hebben vrouwen gewerkt en hun baby’s ter wereld gebracht in het comfort van hun huis, omringd door hun familie.

Het raadplegen van een vroedvrouw in plaats van een gynaecoloog geeft je de nodige kennis en geruststelling dat een natuurlijke bevalling thuis volkomen veilig en normaal is. Verloskundigen voor thuisbevalling zijn over de hele wereld beschikbaar om te helpen bij de bevalling van uw baby.

Een stap verder zou een geboorte zonder hulp zijn, dit wordt een groeiende trend onder vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijke bevalling. Er is sprake van een bevalling zonder hulp als een moeder haar baby ter wereld brengt zonder verloskundige, of als de verloskundige alleen aanwezig is om mondeling advies te geven of als zich een noodgeval voordoet.

Elk jaar komen er meer onderzoeken uit die de veiligheid van thuisbevalling bewijzen, het is een zachte keuze die een ongelooflijk krachtige en intieme ervaring is voor de moeder, het gezin en de pasgeboren baby.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *